Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

Schaf BTW op zonnepanelen afAls particulier levert men soms elektriciteit van zonnepanelen terug aan het net en is daarmee producent geworden. Daarom kan men de BTW op aankoop van panelen terugvragen. Dat vraagt een administratieve verwerking, aanvraag, aankoop aantonen, BTW terugstorten, kwartaalopgave BTW en tenslotte vrijstelling van BTW opgaven.

Ondernemers kunnen de BTW terugvragen op hun reguliere BTW aangifte. Daarmee krijgen vrijwel alle categorieën BTW betalers de betaalde BTW op aankoop en installatie terug.

Is het nu niet eenvoudiger als de belastingdienst zou bepalen dat op zonnepanelen aankoop geen BTW zit, zodat de hele papieren rompslomp vermeden kan worden. Dat bespaart de belastingdienst zelf en de burgers veel werk, terwijl er toch geen extra inkomsten voor het rijk zijn, dus een flinke besparing, ook voor burgers, want er zijn ook nog bureaus die de burgers zogenaamd ontzorgen voor zeg  € 100.

Per saldo is dit ook beter voor het milieu, minder papier nodig en een eenvoudiger procedure stimuleert aanschaf zonnepanelen.  

Kenniscentrum Trots op Nederland