Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

Goedkope stunt van Samsom en RutteDacht u nu werkelijk dat asielzoekers gewoon op de veerboot teruggaan? Dacht u nu werkelijk dat ze niet een andere weg nemen om de EU te bereiken? Zou Turkije dit niet een slecht voorstel vinden, want zij hebben al meer 2 miljoen migranten en vluchtelingen?

Waarom verklaart mevr. Merkel namens de EU niet ´´Wir schaffen dass nicht mehr´´, het kost Duitsland nu al meer dan € 50 mld., we moeten de grenzen sluiten. Net als Zweden moeten we alle niet geaccepteerde asielzoekers terugzenden en dat is meer dan de helft. Dat moet breed bekend worden onder de potentiele migranten in de kampen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Uiteraard moeten we wel die kampen ondersteunen en dat kost veel geld; Trots heeft in 2015 voorspeld dat dat wel € 50 mld. kan kosten. Merkel heeft nu wel gezegd dat ze verwacht dat de vluchtelingen vrijwillig teruggaan als die landen weer veilig zijn, maar is de wens de vader van de gedachte?

F. Timmermans zegt dat 60% arbeidsmigranten zijn, de VN ontkent dat weliswaar, maar waar baseert men zich dan op?

De EU heeft veel te lang gewacht met optreden in en rond Syrië, iedereen zag het al lang aankomen. Eindelijk zegt D. Samsom dat een paar miljoen migranten erbij veel te veel is; is het nu niet meer zielig? Zijn de weglopende kiezers zijn motief? Zijn voorstel zal in Brussel snel sneuvelen in de politieke slangenkuil. Maar dat is niet erg want hij heeft mogelijk wat kiezers teruggehaald. En M. Rutte heeft een doel dat hij kan laten vallen en toch heeft hij zijn best gedaan als EU voorzitter.

Wat een smerig politiek toneel over de rug van migranten en burgers.

Wetenschappelijk Bureau (K.C.) Trots op Nederland