Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

TurkijeDe houding die president Erdogan inneemt met betrekking tot kritiek op zijn handelen, kan nooit leiden tot een constructieve manier van samenwerken met andere landen. Hij beveelt en sommeert de omgeving te voldoen aan zijn  ideeën van omgang met mensen en acht zich bevoegd om van het buitenland te eisen dat ze aan zijn normen voldoen. Helaas zijn er vele culturen en religies alsmede staatsvormen in de wereld. Zouden Rusland, China of de VS aan zijn wensen toegeven. Maar de EU denkt dat ze zwak staat vanwege de vluchtelingen.

In het internationale overleg en verkeer moet men nu eenmaal accepteren dat andere autonome staten en haar mensen anders denken en handelen. Zeker sommige uitspraken van mensen zijn niet kies en de beste remedie is dan om daar geen aandacht aan te geven, dan zakt het vanzelf weg.

Daarom moet Nederland als EU voorzitter eisen dat de persvrijheid van westerse mensen wordt gewaarborgd. Verder is het controleren van acties en uitspraken van mensen in Nederland of de EU via de z.g. lange arm een inbreuk op onze vrijheden. Dat er spionage gepleegd wordt over en weer is politiek acceptabel en nuttig om op de hoogte blijven. Maar om nu alle Turken in Nederland of alle Turkse organisaties in Nederland te vragen te rapporteren aan de Turkse regering gaat te ver. Zo gaan we in het vrije westen niet met elkaar om. Dat moet dan ook het lidmaatschap van Turkije aan de EU verder weg zetten.

TROTS op Nederland