Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

VN commissie afschaffen in plaats van Zwarte PietMinister Asscher belooft de internationale gemeenschap om van zwarte piet een voor iedereen acceptabele figuur te maken. Hij wil een dialoog organiseren met verschillende groepen mensen met als doel om zwarte piet aan te passen. De ambtenaar die namens het kabinet bij de VN commissie was gaf als antwoord dat een verbod geen antwoord is. De VN commissie had ook nog vragen over discriminatie door politie in Nederland, huisvesting van asielzoekers, inburgeringscursussen, en zelfs de toonhoogte van het publieke debat. Waarom doet Asscher zo angstig, wees een kerel en zeg waar bemoei je je mee.

Nederland is een soeverein land en beslist daar zelf wel over. Hun bemoeizucht gaat alle perken te buiten. Onze politie is niet discriminatoir en doet gewoon zijn werk en asielzoekers worden volgens de regels behandeld, zei het veel te traag. Laten die VN commissie ook eens kijken naar discriminatie door IS tegen over andersdenkenden, waar zelfs onthoofdingen plaatsvinden. En de vele andere vormen van discriminatie in de wereld. Of de discriminatie van homo´s in landen als Rusland.  Maar dat durven ze vast niet. Zijn de uitdagende beelden in bijv. films dan wel goed voor onze jeugd? En hoe denkt men over toneel waar ook discriminatie in voorkomt. Het beroemde werk over Othello van Shakespeare gaat over een zwarte generaal die niet mocht trouwen met een blank meisje, Desdemona, en na allerlei verwikkelingen sterven ze beiden. Dit stuk mag dan in de gedachten van deze VN commissie ook niet meer gespeeld worden of moet die generaal goudkleurig zijn.

Men heeft Nederland op de korrel omdat wij te netjes, te beleefd of te bang zijn. Probeer die kritiek maar niet in sommige Arabische landen, China, India of Rusland, etc. Mevr. Shephard en enkele andere leden van de VN commissie hebben kennelijk niets beters te doen en zouden er beter aandoen zich met echte wereld problemen te bemoeien. Sinterklaas is een oud en zeer onschuldig en kindvriendelijk feest, waar op geen enkele wijze aan slaven of een ondergeschikte rol van zwarten wordt gerefereerd.

Sterker: Het Sinterklaas feest zou een uitstekende voorbeeld functie kunnen zijn voor kinderen wereldwijd om de goede samenwerking en acceptatie van zwart en blank te illustreren. De VN commissie moet zijn huiswerk beter doen en zich ergens anders oprichten.  Laten we de Nederlandse VN bijdrage korten om deze commissie af te schaffen.

Kenniscentrum Trots op Nederland

Harry G Bakker