Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

Terrorisme in ParijsBinnen een jaar weer een ernstige aanslag met zeer veel slachtoffers. Het is nu een reeks van aanslagen en de EU reageert traag en slap. De heer F. Timmermans, vice-president van de EU commissie zegt net voor de aanslag dat de EU door de massa immigratie zou kunnen omvallen en ook A. Merkel, Bondskanselier, heeft gezegd dat de immigratie een groter probleem is dan de Griekse crisis. Verder zei Timmermans dat er oorlog zou kunnen komen als IS zo doorgaat, op zich een onverantwoorde opmerking. Waarom zegt Juncker,  de president van de EU commissie, niets zinnigs als staatsman?

Zaterdag 15 nov. was er in Nexus conferentie in Amsterdam over Barbarisme, de oorzaken en hoe te bestrijden. Duidelijk is iedereen wil ingrijpen. Er moet aandacht zijn aan acceptatie van de gematigde moslims in de EU. Het culturele verschil tussen Arabieren en West Europeanen is vaak heel groot en dat wordt onvoldoende beseft. De doelen van IS zijn eigenlijk gewoon een eigen staat oprichten met de islam als dekmantel voor rechtvaardiging van hun bloedige daden. De aantrekkingskracht van IS op jongeren uit de EU en elders is onbegrijpelijk, maar komt ook voort uit uitzichtloosheid in bijv. Frankrijks banlieue´s en loze beloften dat een IS heilstaat is. Maar er zitten ook goed opgeleide Europeanen met een baan bij, hoe kan dat? IS is nu zo actief dat we het als wereld gemeenschap niet meer kunnen tolereren, de wereld wordt geterroriseerd. Premier M. Rutte en president Hollande zeiden beide we zijn in oorlog met IS. We bombarderen al IS doelen en dat zijn oorlogsdaden ook al IS geen erkende staat. Maar wat gaat Rutte nu echt doen?

In Buitenhof zei Aboutaleb zondag de 15de dat militaire actie tegen IS nu onvermijdelijk is, want dit kunnen we niet meer accepteren. De Amerikaanse schrijver Leon Wiesentier zei (ook aanwezig op de conferentie Nexus) en in de Volkskrant van zaterdag 14de  nov dat het tijd is voor militair optreden tegen IS. Anderen zeiden al de magneet van IS moet verwijderd worden anders blijven er jongeren gaan. En H. Wiegel zei in WNL op zondag 16 nov (Hallande, president van Frankrijk wil dat ook) dat jihad-gangers niet meer mogen terugkomen en paspoort moeten verliezen, want ze hebben voor een organisatie gevochten waarmee we effectief mee in oorlog zijn. Dat is krachtige taal, waar we Rutte aan moeten houden. Anders doen de rechts- extremisten het wel. Burg. Aboutaleb wil dat de moslimgemeenschap nu stelling neemt, want de moslims in de EU zonderen zich anders af van de gemeenschap en komen in een verdacht daglicht en hun geloof komt in discrediet.

Esther Voet, redacteur van een nieuwe Israëlisch tijdschrift en bij Jalta, zei in WNL op zondagmorgen de 15de  dat het westen naïef en is over de gevolgen van massa immigratie en IS. We onderschatten de problemen en nemen daarom geen of verkeerde actie. In de WNL discussie was ieder het er over eens dat de beknotting op defensie, politie en veiligheidsdiensten dom was onder invloed van linkse partijen en zo snel mogelijk teruggedraaid moet worden. We zullen tijden tegemoet gaan met meer beveiliging en controle en helaas ook aanslagen, want dat is niet te voorkomen in een vrij land en EU. Grenscontroles aan de buitengrenzen zijn hard nodig, maar grenzen afsluiten is onzinnig. We missen ook juridische instrumenten om potentiele jihad-gangers op te pakken, terwijl die mensen veel capaciteit vraagt van veiligheidsdiensten vragen. We weten ook niet wat die teruggekeerde jihad-gangers precies aan het doen zijn. H. Wiegel hoopt dat de regering dinsdag 17de een harde verklaring afgeeft die zeer duidelijk is wat we willen gaan doen aan onze veiligheid en aan IS. Angst neemt nu toe in de EU en dat is een slechte raadgever, maar wel de bedoeling van IS. Want men wil mogelijk bereiken dat we militaire acties tegen IS staken.

Trots verwacht dat de regering harde stelling neemt: meer defensie budget, sterkere inlichtingendiensten, gecoördineerde actie tegen IS incl. militaire actie, betere snelle screening en snel terugsturen van niet toegelaten migranten, grenzen veel beter controleren, regionale opvang verbeteren incl. bescherming. Onderteken bij binnenkomst een document met enkele Nederlandse normen en waarden en de grondwet met als consequentie dat als men zich er niet aanhoudt , uitzetting volgt. Dit zou ook moeten gelden voor migranten die pas kort in Nederland zijn. Dit zal ook Nederland miljarden kosten maar dat moet voor onze veiligheid. Turkije krijgt nu € 3 mld. per jaar en dat is maar het begin.

 Kenniscentrum Trots op Nederland