Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

Beperk de migratie en help in de regioSyrië en Irak hebben respectievelijk 23 en 33 mln. inwoners. De oorlogen in beide landen zijn verschrikkelijk voor de gewone burgers en de bedrijvigheid. Uiteraard willen velen die landen ontvluchten zeker als een IS met angst wil regeren. Nu zijn er al miljoenen vluchtelingen in buurlanden Turkije, libanon en Jordanië. Vreemd genoeg gaan er weinig naar niet in oorlog zijnde staten als Iran, de rijke Golfstaten en het steenrijke Saoedi Arabië of zelfs Egypte. Dat Zijn broederstaten qua religie, taal, mentaliteit, onderwijs, bedrijfscultuur,  wetten en klimaat? Waarom willen zo velen toch naar de rijke Europese Unie en niet naar Kazachstan, Rusland e.d.?

Veiligheid voor het gezin en radeloosheid na jaren wachten in kampen in de buurlanden is zeker een drijfveer. Toch is de keuze voor het ongewisse, een risicovolle trektocht door vele landen te voet met baby´s of met een zeer gevaarlijke boottocht niet alleen op veiligheid gebaseerd. De uitspraak van A. Merkel heeft een sterk aanzuigende werking,  Duitsland is een rijk land. Het perspectief van een veilig leven kan in andere Arabische landen behaald worden, maar men kiest voor de EU vanwege de verwachting op een beter leven. Daarmee zijn de meesten economische vluchteling of anders gezegd gelukzoekers en geen politieke vluchteling!  Ze zenden de jonge mannen vooruit en dan volgt de familie. Ze komen niet allemaal uit Syrië of Irak. De burgers zijn misleid dat het allemaal oorlogsslachtoffers zouden zijn.

Als er 160.000 vluchtelingen verdeeld over een  jaar naar de EU komen en verdeeld worden over de EU landen worden is dat geen groot probleem voor een EU met 500 mln. inwoners. Maar nu komen er mogelijk 800.000, en door familie hereniging worden dat er 3-4 mln. Dat is in een half jaar te veel. Het aantal vluchtelingen in de hele regio is nog vele malen groter. Kunnen en willen de EU landen dat allemaal opvangen? Dat werkt destabiliserend nog afgezien van vele meereizende IS terroristen.

De EU besteed €300 miljard aan het redden van de euro in Griekse crisis. Aan de crisis in Syrië heeft de EU ca € 4 mld. besteed. Ware het niet beter als de EU bijv. € 50 mld. had besteed aan betere opvang in de buurlanden met scholen en medische posten met beveiliging om die kampen heen met EU of VN militairen. De vluchtelingen aldaar de kans geven wat handel te drijven en eigen voorzieningen te organiseren totdat de oorlog over is. Een oorlog eindigt altijd!

Emigratie naar een compleet vreemd land geeft altijd problemen en niet iedereen zal aarden. De uitzendbureaus en sommige werkgevers zeggen dat ze wel honderden mensen kunnen plaatsen, maar dat is een klein percentage van het totaal. De rest gaat voor jaren in asielcentra op kosten van de staat en werkt voorlopig niet. Bovendien hebben we nog steeds 600.000 werklozen in Nederland.

Kortom het beleid van de EU en van de Nederlandse regering is niet doordacht en de pers geeft onjuiste informatie. 

Kenniscentrum Trots op nederland