Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

Trots is tegen boycot of sancties tegen IsraelTrots is tegen boycot of sancties tegen Israël.
De vraag is waarom sommige groepen de staat Israël willen boycotten. De beweegreden van die groepen om in supermarkten en andere plaatsen in Nederland een boycot of sancties tegen de staat Israël te willen bewerkstelligen is niet aangetoond. De democratische staat Israël is lid van de VN en er is nu geen reden tot een dergelijke actie. De Veiligheidsraad heeft Israël voor haar huidig beleid recentelijk niet veroordeeld. Kritiek is er wel, maar dat geldt voor veel meer regio´s in de wereld.

Men zou in het midden Oosten meer met elkaar moeten samenwerken en samenleven naast elkaar, in plaats van elkaar uit te sluiten van aanwezigheid aldaar. We zijn toch allemaal mensen met een eigen wens tot overleven. De religie van mensen zou geen enkele rol mogen spelen, maar iedereen is vrij te kiezen. Helaas bestookt men elkaar met negatieve acties en zaait haat, hetgeen leidt tot een escalatie met veel geweld.

De zogenaamde, door niemand erkende, staat IS is geen lid van de VN en onderneemt schandelijke acties tegen de menselijkheid, zowel tegen eigen volk en daarbuiten. Doel is een volkomen onafhankelijke staat te stichten op andermans grondgebied, met aspiraties ver daarbuiten. Een boycot van IS ligt daarom meer voor de hand, omdat humanitaire grenzen verre worden overschreden. 

Marine le Pen is ook eens veroordeeld voor haat zaaien. Eerst door een Franse rechter toen ze zei dat moslims de zaak in Franrijk zouden kunnen gaan overheersen en dat is later bevestigd door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Betekent een boycot van Israël niet een actie tot haat zaaien en kan dat bij het Hof ter discussie gesteld worden? In Europa leven we toch in een rechtstaat. Het CDA is kennelijk gezwicht voor een interne lobby voor zo'n boycot.

Trots op Nederland ondersteunt daarom de kamervraag om beëindiging van financiering van organisaties die een boycot van of sancties tegen Israël nastreven en is dus tegen zo´n boycot.