Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

Associatie Verdrag met Oekraine - Moldavie en Georgie en de EUAssociatie Verdrag met Oekraïne, Moldavië en Georgië en de EU.

Het burgerforum EU in Nederland en Forum voor democratie bereiden een referendum voor over een associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne, Moldavië en Georgië. Deze landen zijn geen lid van de EU en dat betekent een begin van een verdrag en eventuele gevolgen tot een lidmaatschap van de EU. De uitbreiding van de EU is een zaak van burgers, want dit soort uitbreidingen ligt nogal gevoelig bij de buren van de EU en bij de burgers van de EU. Het is vreemd dat een niet gekozen bestuur van de EU, de Europese Commissie, daarover zou beslissen. zie ook: Forum voor Democratie noreply=forumvoordemocratie.nl@bingocams.com.

Trots is dan ook van mening dat dit soort zaken in de EU veel meer aandacht moeten krijgen op betekenis en eventuele gevolgen voor de burgers van de EU en wil daarom een referendum met tekst en uitleg laten organiseren. Het kan niet zo zijn dat dit allemaal maar over de hoofden van burgers en bedrijven wordt beslist door een ambtelijke en niet gekozen top in Brussel. Diverse andere Nederlandse politieke partijen hebben ook deze mening.

Trots op Nederland is als partij voor een referendum over een associatieverdrag met Oekraïne, Moldavië en Georgië zonder daarbij een oordeel uit te spreken of dit verdrag wel of niet goed is.