Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

Visumplicht voor TurkenDe EU heeft een oneigenlijke deal gesloten met Turkije om de visumplicht voor Turken af te schaffen in ruil voor opvang van miljoenen vluchtelingen uit omliggende landen, een beetje dom. Turkije heeft vele vluchtelingen een Turks paspoort gegeven, zodat ze kunnen werken in Turkije. Verder drijft Turkije steeds verder af van een EU lidmaatschap (doodstraf, persvrijheid, imams in dienst van de staat, e.d.) en behoort niet meer bij de EU met het huidige beleid. Bovendien is er in Turkije een hevige strijd tussen bevolkingsgroepen. De Koerden willen meer autonomie en de religieuze Gülen beweging wordt gedwarsboomd. De consequenties van het afschaffen van de visumplicht zijn niet goed doordacht.

Als Turken zonder visum naar de EU kunnen reizen voor maximaal 3 maanden, dan kan men verwachten dat daar vele Koerden, Gülen- aanhangers en oud Syrische vluchtelingen bij zitten. Dat kunnen miljoenen mensen worden van de 80 miljoen mensen die in Turkije leven. Dat zijn allen mensen met een andere cultuur en religie en daarvan is gebleken dat velen slecht in de EU integreren. Bovendien komen er ook nog vele jihadisten mee met die nieuwe migratiestroom, zeker als IS nog verder verslagen wordt.

Vele landen in de EU willen die immigratie van arbeidsmigranten niet opvangen. Waarom moet Nederland dat wel doen? Regering stop massa-immigratie en vang alleen werkelijk politieke vluchtelingen op die in hun leven bedreigd zijn. Strengere asielregels handhaven, afgewezen asielaanvragers snel uitzetten en bewaak de buitengrens van de EU nu eens effectief.

Een visum plicht voor mensen uit Turkije moet blijven om de handhaving van onze sociale voorzieningen, beperking van de werkloosheid en onze eigen veiligheid te borgen.

Kenniscentrum Trots op Nederland.