Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

Corona wanbeleidNet als vele andere Nederlanders heb ik me de afgelopen tijd groen en geel geërgerd aan het labbekakkerige, inconsequente en disproportionele coronabeleid van het huidige kabinet.

Als willekeurig welke onderneming dan ook zo geleid zou worden als ons land dat was die onderneming binnen de kortste keren failliet, net als het huidige coronabeleid, dat ik ook failliet.

Eén van de weinige onafhankelijke harde cijfers is de oversterfte. Statistisch kun je nog discussiëren of die over 2020 13000 of 17000 geweest is, laten we het maar houden op 15000 over tien corona maanden dat is dus 1500 per maand of 350 per week.
Ter illustratie, dat is dus een watersnoodramp (van 1953) per maand of een MH17 ramp per week. Dus laat er geen misverstand over bestaan, dit is een ramp van ongekende omvang! Zo, nu kan daar in elk geval geen misverstand meer over bestaan!

De enige echte oplossing is vaccinatie, dus moeten we kiezen voor de Israëlisch aanpak. Het vaccin van Pfizer kost ongeveer € 10 per dosis, we bieden Pfizer € 25 voor alles wat ze voor 1 april extra kunnen leveren, liefst iets van 20 miljoen dosis. Dat kost dan een luttele 500 miljoen, peanuts dus t.o.v. de 80 miljard die het tot nu toe heeft gekost. Alternatief of aanvullend is dat we ook wat Spoetnik V inkopen, er liggen er 100 miljoen op de plank in Rusland, te koop voor een helemaal relatieve habbekrats. Elke volwassen Nederlander kan dan zondermeer de GGD bellen om een afspraak te maken als hij of zij Spoetnik V per direct wil krijgen. Zo dan schiet dat tenminste alvast een beetje op. Krijgen we, net als Hongarije, wel een heleboel lelijke gezichten uit de rest van Europa, maar dat zal me eerlijk gezegd worst wezen, Europa doet ook wel eens iets waar wij niet blij mee zij, ons geld verjubelen bijvoorbeeld.

Dan de maatregelen:

Wetenschappelijk is aangetoond dat de kans dat je buiten besmet wordt ongeveer een factor 25 (!!) kleiner is dan binnen, dat komt omdat buiten aerosolen (nagenoeg) geen rol spelen. Daar wordt je alleen besmet als een besmet persoon je op korte afstand aan niest, hoest of schreeuwt. Voor het gemak: 96% van de besmettingen vinden binnen plaats en 4% buiten. Ergo buiten kan vrijwel alles mits op 1½ meter afstand, dus terrassen kunnen open, alle buitensporten op 1½ meter geen probleem etc. Uiteraard de afstand regels wel stringent aanhouden.

De avondklok is natuurlijk zo'n volkomen disproportionele maatregel. Ik stel voor die per direct af te schaffen en te vervangen door twee andere: 1) Inreizen uit landen waar Corona voorkomt alleen met verplichte quarantaine. Twee weken op eigen kosten in een quarantaine hotel of gecontroleerd met een enkelband. Idee daarachter is dat inreizen een vrijwillige keuze is die je niet hoeft te maken, je mag ook weg blijven. De avondklok is voor mensen die hier wonen geen vrijwillige keuze, het is huisarrest zonder dat je iets hebt misdaan, meer iets voor Noord-Korea of Myanmar dus.
2) Thuiswerken wordt verplicht, de twee verklaringen zijn er toch al en die kan je hier mooi voor gebruiken, je mag alleen bij je werkgever werken mist je beschikt over een werkgevers- en een eigen verklaring dat dat echt niet anders kan. Elk ministerie, behalve de belastingdienst die door staatssecretaris Kwibus al is uitgekleed, kan best 10% ambtenaren missen, daarmee breiden we de Inspectie SZW uit en gaan dat streng controleren.

Rob van der Zee, partijvoorzitter