Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

VVD heeft spijt van eigen beleidMark Rutte heeft spijt van foute beloften tijdens vorige verkiezingen,  zoals,  iedereen krijgt € 1000 en niet meer geld naar Griekenland. Die beloften waren een beetje dom.
Nu zegt hij dat integratie en multiculturele samenleving mislukt zijn. Hij veroordeelt de inmenging van Turkije bij de mening van Neder-Turken. Waarom wist de regering niet dat een deel van de Neder-Turken niet geïntegreerd waren?

Minister Schippers zegt in een lezing dat buitenlandse geldstromen naar Islamitische organisaties in Nederland niet zouden mogen plaatsvinden. Maar Schippers en Rutte zijn al jaren aan de macht en waarom hebben ze die problemen niet eerder gesignaleerd en daar wat aan gedaan? Wist de regering niet dat Turkije een ministerie van religie heeft met een 100.000 personeelsleden, die ook buiten Turkije werken. 

Natuurlijk willen we geen jihadisten en massa-immigratie in de EU, maar waarom dan ongecontroleerd grote groepen mensen laten binnenstromen in AZC´s en wordt er niet strenger gecontroleerd en uitgezet? Waarom komen er grote groepen Nigerianen naar de EU, terwijl daar geen oorlog is die dat rechtvaardigt? Waarom nemen de Arabische buren, zoals Saoedi Arabië, Qatar e.a.  niet meer vluchtelingen uit Syrië op? Dezelfde taal, soortgelijke cultuur, religie, klimaat en die landen zijn steenrijk. Waarom moest onder het EU voorzitterschap van Rutte een vreemde deal gesloten worden met Turkije;  geen vluchtelingen meer tegen 6 miljard euro en visumvrij reizen voor alle Turken in de EU? Nu chanteert president Erdogan de EU met opzeggen van die deal, lekker handig van Frans Timmermans. Straks komen grote groepen Koerden, oud IS strijders, oud-Syriërs met Turks paspoort de EU in, hoe dom kan men toch zijn.

Natuurlijk zal Nederland echte politieke vluchtelingen helpen, maar niet deze massale stromen.

En hoe toevallig heeft VVD staatsecretaris Sander Dekker ook gesproken over Nederlandse normen en waarden, was dit niet een vergeten onderwerp van vorige kabinetten,  de VVD heeft spijt dat niet eerder opgepakt te hebben.

De VVD zet de verkiezingscampagne in met stevige uitspraken en hoopt  kiezers te paaien uit de PVV vijver, maar de kiezer snapt heel goed dat de VVD haar eigen beleid van de afgelopen jaren bekritiseert en nu met nieuwe beloftes naar de kiezersgunst dingt.

VVD beloftes en wensen houden geen stand, zo leert de ervaring.

Kenniscentrum Trots op Nederland.