Trots op Nederland , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Laatste items

Trots op NL verloor niet zijn inhoudelijke krachtTrots op NL heeft barre tijden moeten doorstaan de afgelopen 2 jaar, toen Rita Verdonk de keus maakte zich terug te trekken als partijleider begonnen de roerige tijden.

Trots verloor met Rita Verdonk zijn gezicht en zijn kracht naar de media. En wat is er erger voor een politieke partij om plotseling geen leider meer te hebben en hierdoor bijna volledig uit de media te verdwijnen. Vanaf dat moment was Trots afhankelijk van alleen zijn inhoudelijke kracht want het gezicht dat via de media naar buiten trad viel weg. Politieke partijen zijn grotendeels afhankelijk van de media, want deze maakt ze of breekt ze, net zo hard.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de laatste kamerverkiezingen waar partijleider Samson van de PvdA in 1 nacht een volledige metamorfose onderging om voor zijn PvdA op te kunnen boksen tegen de SP in de live lijstrekkersdebatten op televisie. Samson droeg ineens een stropdas en had een mooi getailleerd kostuum aan van een zeer gerenomeerd merk en op de visagie werd alles behalve bezuinigd. De metamorfose werkte, en de PvdA kreeg het juiste imago. Met dank aan de media. Het boegbeeld Samson kon hierdoor zijn onderscheidend vermogen gaan toepassen met als resultaat de tweede partij van Nederland te worden.

Trots ontbreekt het aan deze media aandacht en leeft volledig op zijn raadsleden, leden en vrijwilligers en zijn krachtige partijprogramma. Zo benadrukt woordvoerder en tevens bestuurslid Jacob Muijs van Trots. Afgelopen Tweede-Kamerverkiezingen kwam het partijprogramma als een van de betere programma’s uit de CPB berekeningen. Als media aandacht en subsidies vanuit het rijk wegvallen dan valt dat koud op het dak van een politieke partij. Maar puur op kennis, samenwerking en vooral realistisch denken overleef je. Met dit laatste onderscheid Trots zich inhoudelijk met de andere politieke partijen. Trots is de enige partij die de problemen op een fatsoenlijke manier op durft te benoemen, en onder ogen wil zien. Zoals de problemen met groepen allochtone jongeren, met name in de grote steden. Maar ook moeten we de harde bezuinigingen op ouderen niet vergeten, die nu de dupe zijn van het kabinet Rutte 2.

Trots heeft bewezen dat je kunt overleven op je inhoudelijke kracht waar veelal de burger centraal in staat. Alleen om de grote ommekeer te maken in Nederland hebben wij meer bekendheid nodig in de media, om zo ons geluid harder te kunnen laten horen.

Jacob Muijs 

vice voorzitter - woordvoerder Trots op NL